Het is nu do 18 okt 2018, 15:34

Co2 vraagje

Alles over de techniek die gebruikt wordt voor het aquarium.
Zoals bijvoorbeeld over: verwarming, filters, osmose, verlichting en filtermaterialen.

Forum Groentje
Berichten: 35
Geregistreerd: vr 08 feb 2013, 16:20
Woonplaats: Heerhugowaard
BerichtGeplaatst: zo 03 maart 2013, 00:26
Vandaag een co2 set met ph controller aangeschaft.

Nou vraag ik me af,

Hoe moet ik dit instellen?

Als ik de tabellen op internet bekijk, zou ik met een ph van 6,9 en een kh van 5
18,5 mg/ltr in me aquarium hebben?

Hoeveel zou ik bij moeten mengen? En hoe zie ik dat het de bellenteller?
Gr.

Erwin
Avatar gebruiker
Forum Beginner
Berichten: 59
Geregistreerd: za 02 feb 2013, 20:30
Woonplaats: Haarlem
BerichtGeplaatst: zo 03 maart 2013, 09:50
Als je een Ph controller gebruikt hoef je alleen de gewenste Ph waarde in te stellen. De elektrode die je in je aquarium hangt meet de Ph waarde van je water en regelt de ingestelde Ph waarde. Als je er ook nog een magneet ventiel tussen zet dan gaat de toevoer helemaal vanzelf.

Mocht je geen magneetventiel hebben dat adviseer ik om een CO2 continutest aan te schaffen. Die hang je in je aquarium. De test werkt met kleurschalen en meet ook de CO2 waarde in het water.

De Kh waarde moet je wel goed in de gaten houden dit is de buffer voor je Ph.

Ik hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd mocht er iemand aanvullingen hebben dan hoor ik het wel.
Avatar gebruiker
Forum Meubilair
Berichten: 1655
Geregistreerd: zo 02 jan 2011, 19:37
BerichtGeplaatst: zo 03 maart 2013, 15:43
Ik vind dat je altijd een magneetventiel nodig hebt geschakeld met een tijdklok zodat ie s,nachts uit is en niet het risico loopt dat er s,nachts ook co2 wordt toegevoegt wanneer de Ph sensor het laat afweten en dat gebeurd nog al eens.
Ik gebruik alleen een continutest van Dennerle en regel de Co2 met het naaldventiel op 20 bellen p/m en dan kom ik op 25 mg,maar dat kan in jouw bak heel anders zijn.
S,nachts is ie dus uit .

Succes
Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.

Forum Groentje
Berichten: 35
Geregistreerd: vr 08 feb 2013, 16:20
Woonplaats: Heerhugowaard
BerichtGeplaatst: zo 03 maart 2013, 23:09
Ik heb even getest,

Met een ph van 7,06 is me kh 4

Ik zou dus voor een goeie co2 waarde naar ph 6,8 moeten wil ik een goeie co2 waarde hebben?


Me aquarium is 1000 liter, samen met bioloog.

Mij is verteld dat je 10 bellen per 100 liter aquariumwater moet hebben.
Ik zou me bellenteller dus op 100 bellen per minuut moeten afstellen?

Zit ik in de richting?
Gr.

Erwin
Avatar gebruiker
Forum Meubilair
Berichten: 1655
Geregistreerd: zo 02 jan 2011, 19:37
BerichtGeplaatst: ma 04 maart 2013, 00:10
Smeeris schreef:Ik heb even getest,

Met een ph van 7,06 is me kh 4

Ik zou dus voor een goeie co2 waarde naar ph 6,8 moeten wil ik een goeie co2 waarde hebben?


Me aquarium is 1000 liter, samen met bioloog.

Mij is verteld dat je 10 bellen per 100 liter aquariumwater moet hebben.
Ik zou me bellenteller dus op 100 bellen per minuut moeten afstellen?

Zit ik in de richting?


Dat verschilt per bak en de waterwaardes uit de kraan en of je een flink planten bestand hebt, het is gewoon uit proberen maar honderd bellen p/m wordt een dure grap.

Succes
Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.
Avatar gebruiker
Beheerder
Berichten: 1786
Geregistreerd: do 02 jul 2009, 14:19
Woonplaats: Velserbroek
BerichtGeplaatst: ma 04 maart 2013, 13:23
Ik zit op 20 bellen/minuut. Zou als ik jou was hier ook mee beginnen, je kan altijd nog omhoog.
Groet, John Houthuyzen
Avatar gebruiker
Beheerder
Berichten: 4109
Images: 0
Geregistreerd: wo 01 jul 2009, 11:16
Woonplaats: ijmuiden
BerichtGeplaatst: wo 06 maart 2013, 08:42
welke controller heb je en hoe los je de co2 op in het water.
En waar gebruik je de co2 voor?
groetjes marco:


Dieren kunnen niet praten; als ze zeggen dat ze dat wel kunnen, dan liegen ze

Forum Groentje
Berichten: 35
Geregistreerd: vr 08 feb 2013, 16:20
Woonplaats: Heerhugowaard
BerichtGeplaatst: wo 06 maart 2013, 17:16
Ik zit nu op 40 bellen per minuut.
De set lijkt het goed te doen.

Ph blijft nu stabiel op 6,9
En de belletjes lossen goed op in het water.

Hopen dat me planten zo een beetje heel blijven en langer dan een week meegaan...
Gr.

Erwin

Forum Beginner
Berichten: 79
Geregistreerd: ma 30 apr 2012, 23:50
BerichtGeplaatst: do 11 apr 2013, 16:03
als ik den bellenteller gekocht heb stond er inderdaad in de handleiding
een hoeveelheid van 10 bellen per 100 l per minuut
dus mijn aquarium heeft 550liter dat maakt 55 bellen per minuut, ale zo doe ik het toch
en het lijkt mij toch goed te gaan, doe dit al meer dan een jaar zo
vissen zijn gezond
ik werk ook met een magneetventiel dat op een tijdklok is aangesloten

Forum Groentje
Berichten: 2
Geregistreerd: zo 05 jan 2014, 11:20
BerichtGeplaatst: zo 05 jan 2014, 11:31
Ik gebruik geen controller. Gewoon handmatig. Mijn kh is 9 en ph 7.1. Als je CO2 goed in stelt blijft die stabiel. 1 uur voor de verlichting uit gaat zet ik mijn zuurstofpomp aan om CO2 te verdrijven aangezien planten dit niet meer opnemen. Zuurstofpomp is dermate afgesteld dat ph snachts stabiel blijft. Werkt perfect voor mij.

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron