Het is nu zo 16 jun 2019, 11:35

Vivarium 2012

Weet je een leuke beurs om te bezoeken of wil je een forum uitstapje regelen? Dan is dit de plaats om dat te doen

Forum Groentje
Berichten: 33
Geregistreerd: do 18 feb 2010, 00:01
BerichtGeplaatst: wo 23 nov 2011, 12:04
Tot mijn schaamte kom ik er achter dat we dit forum volledig zijn vergeten in de promotierondes voor Vivarium 2012.

En dat terwijl we nog wel druk doende zijn met pogingen een apart Discusplein uit de grond te stampen.....
Daarvoor ontvangen we nog graag jullie input. Wat wil je op dat plein zien/beleven en welke gastspreker zouden jullie graag horen?

In ieder geval komt komend jaar Oliver Lucanus weer om de fraaiste biotoopvideo's te tonen.

Verder verwijs ik graag naar onze eerdere berichten hieronder:

5 jaar Vivarium!!!

"Waarom doen we het dan niet gewoon zelf?" Woorden van die strekking hebben ruim 7 jaar geleden veroorzaakt dat we met zijn allen komende maart al weer de 5e editie gaat beleven van het eerste grote evenement op het gebied van de aquarium-, paludarium-, terrarium- en vijverhobby. Het weekend van 24 & 25 Maart 2012 zal Vivarium namelijk het 5 jarig bestaan vieren. Daar waar in het prille begin (bijna) iedereen riep dat zoiets niet mogelijk was in Nederland, zijn wij als organisatie er enorm trots op dat de genoemde datum nu bij menig hobbyist al weer met rood omcirkelt in de agenda zal verschijnen.

Voor en door de liefhebber
Al sinds de allereerste editie gaat het team van Vivarium volgens ons motto aan de slag. Als pure liefhebbers werken wij ons als vrijwilligers jaarlijks een slag in de rondte om maar zoveel mogelijk mooie aspecten van onze hobbywereld te kunnen laten zien. Gelukkig werken ook steeds meer standhouders met ons mee om dit te realiseren.

Voor onze jubileumeditie willen we dit motto nog nadrukkelijker tot uiting brengen en dagen dan ook een ieder uit om zijn steentje bij te dragen. Dit is mogelijk op meerdere manieren:

* Laat de organisatie weten wat je zoal graag zou willen zien op het gebied van tentoonstellingen, wedstrijden, lezingen, workshops, bijzondere bakken of standhouders. Wie weet wordt jouw idee wel tot uitvoer gebracht en win je hiermee een geheel verzorgd weekend Vivarium voor 2 personen!
* Geef je op als vrijwilliger en maak deel uit van het Vivarium team! Met een jaarlijks groeiend evenement zijn er steeds meer "handjes" nodig tijdens zowel de opbouw en afbouw van het evenement als tijdens het weekend zelf. Maar ook bij het tot uitvoer brengen van de vele ideeën kunnen wij alle hulp ook al in de voorbereiding goed gebruiken! Ben je dus enthousiast en gedreven om Vivarium nog mooier te maken en niet vies om je handen flink uit de mouwen te steken, laat het ons weten! Let wel, je hoeft dus niet de gehele periode beschikbaar te zijn, zelfs 1 dag hulp is welkom.
* Tijdens onze jubileumeditie willen wij middels een fotowand een terugblik bieden op 5 jaar Vivarium. Hiervoor zijn wij op zoek naar de leukste, mooiste, grappigste en indrukwekkendste foto's die tijdens de afgelopen 4 edities zijn gemaakt. Mocht je een of meerdere foto's hebben die hier ene leuke bijdrage aan kunnen leveren, dan ontvangen wij die héél graag op info@vivariumbeurs.nl
* De komende maanden zullen weer onze vele wedstrijden voorbij komen. Deelname hieraan zorgt niet alleen dat je zelf mogelijkheden hebt om in de prijzen te vallen, maar ook vooral dat je mensen kunt laten mee genieten van jouw hobby en je ze kunt inspireren met hoe jij het aanpakt. Bovendien maken de diverse uitslagen deel uit van het Vivariumevenement door tijdens het weekend aan het publiek te tonen hoe mooi onze hobby kan zijn.

Reacties kunt u kwijt op ons algemene mailadres info@vivariumbeurs.nl of op het openbare gedeelte van ons forum http://www.vivariumbeurs.nl/forum.

Blijf op de hoogte!
In de nog lange tijd tot aan Vivarium 2012 zal er nog veel nieuws komen. Blijf hiervan op de hoogte via de diverse kanalen die hiervoor beschikbaar zijn:

http://www.vivariumbeurs.nl
http://twitter.com/vivariumbeurs
http://www.facebook.com/vivariumbeurs
http://vivarium.hyves.nl/

Het is ook mogelijk je aan te melden voor de nieuwsbrief, stuur hiervoor een mailtje met NIEUWSBRIEF AAN naar info@vivariumbeurs.nl en je wordt opgenomen in ons mailbestand.

Groetjes,
Team Vivarium


Vivarium Video Battle

Vanaf de allereerste opzet is Vivarium bedoeld om vooral de hobby te promoten. Mensen die al bekend zijn met de hobby nieuwe ideeën aandragen en mensen die nieuw zijn in de hobby op weg helpen. Niet alleen proberen zoveel mogelijk informatie te verstrekken door lezingen, maar vooral ook via workshops, tentoonstellingen en voorbeelden laten zien hoe zaken in elkaar steken!

Door daarbij ook nog eens de aquarium-, terrarium-, paludarium- en vijverhobby's met elkaar te combineren, is de kans groot dat mensen goede ideeën uit elkaars hobbywereld kunnen overnemen. Om nog maar te zwijgen over het risico om "besmet" te raken met elkaars fraaie hobby!

Om het stuk hobbypromotie nog meer kracht bij te zetten, komt Vivarium met een nieuwe wedstrijd. De Video Battles! Forums, bedrijven, verenigingen of gewoon individuen kunnen een filmpje maken om zowel hun eigen hobby als hun eigen forum, bedrijf of vereniging onder de aandacht te brengen. Maar uiteraard mag het ook over Vivarium zelf gaan! Op die manier kunnen zowel jullie als Vivarium nóg beter al het moois tonen dat onze hobby's te bieden hebben aan het grote publiek.

Alle inzendingen zullen op onze website getoond worden. Uit alle inzendingen worden er tien geselecteerd die tijdens Vivarium 2012 getoond zullen worden. Vijf zullen er door de organisatie geselecteerd worden, de overige vijf zullen middels een internetstemming onder het grote publiek verkozen worden. De tien besten zullen onderling nog tijdens Vivarium strijden om de mooiste inzending, maar daarover later meer.

Aangezien we zelf ook niet dol zijn op regeltjes, hebben we voor deze nieuwe wedstrijd niet veel voorwaarden bedacht, maar toch een paar om een en ander in goede banen te leiden:

- Het filmpje moet betrekking hebben op 1 (of meer) van de 4 hobbygebieden van Vivarium of over Vivarium zelf gaan.
- Ergens in het filmpje moet duidelijk een link met Vivarium verwerkt zijn. Dat mag door het vermelden van de datum en plaats of op een andere creatieve manier.
- Het filmpje duurt minimaal 2 en maximaal 5 minuten.
- Het filmpje moet door de inzender (persoon of instantie) zelf gemaakt zijn of de rechten daarop moeten bij de inzender liggen. buiten het plaatsen van het filmpje op de Vivariumwebsite, blijven alle rechten eigendom van de inzender.
- Het filmpje moet op Youtube of andere website geplaatst zijn, de link er naar toe mag naar info@vivariumbeurs gezonden worden.
- Het filmpje moet vóór 15 februari 2012 bij ons zijn aangemeld.

Help Vivarium om aan iedereen te laten zien hoe mooi onze hobby's zijn en doe mee!

Ter inspiratie hierbij onze eigen terugblik op Vivarium 2011: http://www.youtube.com/user/Vivariumorg ... kfek4nGBqs
Avatar gebruiker
Beheerder
Berichten: 4109
Images: 0
Geregistreerd: wo 01 jul 2009, 11:16
Woonplaats: ijmuiden
BerichtGeplaatst: wo 23 nov 2011, 12:28
dat staat je netjes. om het beste discusvissen forum van Nederland en België te vergeten :lol:

Wat ik graag op dat plein zou willen zien, zijn mooi ingerichte discus aquaria. en dat de verschillende discuskwekers / handelaren daar ook staan met hun verkoop stand.
Misschien is het mogelijk om de kwekers die willen staan te gemoed te komen in de kosten van de stand. Omdat dit toch een gespecialiseerde groep is die qua verkoop echt afhankelijk zijn van de discus liefhebbers die de beurs bezoeken.

En misschien iets voor volgend jaar een discus kampioenschap organiseren? :mrgreen:
groetjes marco:


Dieren kunnen niet praten; als ze zeggen dat ze dat wel kunnen, dan liegen ze

Forum Groentje
Berichten: 33
Geregistreerd: do 18 feb 2010, 00:01
BerichtGeplaatst: wo 23 nov 2011, 13:21
marco schreef:dat staat je netjes. om het beste discusvissen forum van Nederland en België te vergeten :lol:


JA, ik schaam me diep :oops:

Wat ik graag op dat plein zou willen zien, zijn mooi ingerichte discus aquaria. en dat de verschillende discuskwekers / handelaren daar ook staan met hun verkoop stand.


Dat is voor ons de basisopzet van het discusplein inderdaad.

Misschien is het mogelijk om de kwekers die willen staan te gemoed te komen in de kosten van de stand. Omdat dit toch een gespecialiseerde groep is die qua verkoop echt afhankelijk zijn van de discus liefhebbers die de beurs bezoeken.


Kwekers met interesse kunnen altijd direct contact met ons opnemen om dit bespreekbaar te maken. Aangezien wij ook heel graag een goed gevuld Discusplein tijdens onze jubileumeditie (en daarna ;-) ) willen, liggen hier zeker mogelijkheden.

En misschien iets voor volgend jaar een discus kampioenschap organiseren? :mrgreen:


Nóg een? Ik bedoel, wij hadden het graag op Vivarium gehad, ook omdat je dan meer mensen van buiten de discushobby er enthousiast voor kunt maken.

Forum Groentje
Berichten: 33
Geregistreerd: do 18 feb 2010, 00:01
BerichtGeplaatst: wo 07 dec 2011, 17:53
Ok, ik kan met gepaste trots melden dat Jörg Stendker aanwezig zal zijn met een lezing over Discus. Nadere info over tijden en onderwerp volgt.
Avatar gebruiker
Forum Meubilair
Berichten: 1037
Geregistreerd: vr 11 dec 2009, 21:52
Woonplaats: Rotterdam
BerichtGeplaatst: wo 07 dec 2011, 19:05
Interessant! :icon_thumright:
Ik kijk geen tv, maar aquarium!
Avatar gebruiker
Forum Topper
Berichten: 371
Geregistreerd: di 29 nov 2011, 09:17
Woonplaats: Hulshout
BerichtGeplaatst: wo 07 dec 2011, 22:55
Ik denk dat ik een uistapje moet gaanbijzetten op men kalender voor 2012 :p
Hoewel ik al van plan was om in 2012 eens langs Vivarium te gaan.
Avatar gebruiker
Forum Topper
Berichten: 413
Geregistreerd: do 27 aug 2009, 18:29
BerichtGeplaatst: do 08 dec 2011, 01:20
ooooh yeaaah

Forum Groentje
Berichten: 33
Geregistreerd: do 18 feb 2010, 00:01
BerichtGeplaatst: vr 13 jan 2012, 11:35
Vivarium schreef:
Wat ik graag op dat plein zou willen zien, zijn mooi ingerichte discus aquaria. en dat de verschillende discuskwekers / handelaren daar ook staan met hun verkoop stand.


Dat is voor ons de basisopzet van het discusplein inderdaad.

Misschien is het mogelijk om de kwekers die willen staan te gemoed te komen in de kosten van de stand. Omdat dit toch een gespecialiseerde groep is die qua verkoop echt afhankelijk zijn van de discus liefhebbers die de beurs bezoeken.


Kwekers met interesse kunnen altijd direct contact met ons opnemen om dit bespreekbaar te maken. Aangezien wij ook heel graag een goed gevuld Discusplein tijdens onze jubileumeditie (en daarna ;-) ) willen, liggen hier zeker mogelijkheden.


Nou, bovenstaand optimisme lijkt toch erg lastig waar te maken binnen de discuswereld; er zijn nauwelijks kwekers en winkeliers te vinden die het uberhaupt aandurven, vaak met als argument dat er door discusliefhebbers te weinig wordt gekocht om het rendabel te maken. En dan hebben we het nog niet eens over standhuur....

Maar goed, daarom zeker alle lof voor Decofish en de twee nog twijfelende winkeliers, maar buiten dat valt het animo onder discuswinkeliers erg tegen. Maar gelukkig heeft Vivarium genoeg aanbieders met bijvissen, planten en toebehoren; dus aan je jullie trekken komen jullie toch wel. Zeker met een fraaie lezing van Jorg Stendker en Oliver Lucanus.

Overigens mogen wij namens Stendker een koppel Discusvissen weg geven. Echter, wij willen niet het risico lopen dat deze zomaar naar iemand toe gaan, dus geven we deze als prijs voor degene die met zijn discusaquarium het hoogste in geëindigd in de Vivariumwedstrijd, waarover op onze website meer informatie is te vinden.
Avatar gebruiker
Forum Meubilair
Berichten: 1685
Geregistreerd: zo 02 jan 2011, 19:37
BerichtGeplaatst: vr 13 jan 2012, 15:45
er zijn nauwelijks kwekers en winkeliers te vinden die het uberhaupt aandurven, vaak met als argument dat er door discusliefhebbers te weinig wordt gekocht om het rendabel te maken.


Ietwat kortzichtige instelling van deze winkeliers/kwekers het gaat er hier toch om dat je niet alleen discussen kweekt maar ook naamsbekendheid (dit wordt zwaar onderschat) en ook dat je door je aanwezigheid mensen enthousiasmeert wat daarna ook weer klandizie oplevert.
Tja en je moet nou eenmaal investeren in reclame en als je dat niet moet je ook niet verwachten dat je wat verkoopt.
En je zal het uiteindelijk in je toko moeten verdienen niet op het Vivarium daar maak je reclame.

Groetjes en veel succes
Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.

Forum Groentje
Berichten: 33
Geregistreerd: do 18 feb 2010, 00:01
BerichtGeplaatst: vr 13 jan 2012, 16:15
Chris, van mij (en de rest van het Vivarium team) krijg je een staande ovatie. Dat is ook de gedachte waarmee Vivarium ooit gestart is; mensen inspireren en groothandelaren, merken en winkels reclame laten maken voor zichzelf en de hobby.
Avatar gebruiker
Beheerder
Berichten: 4109
Images: 0
Geregistreerd: wo 01 jul 2009, 11:16
Woonplaats: ijmuiden
BerichtGeplaatst: vr 13 jan 2012, 18:39
ik ben het helemaal met Chris eens. mooier kan het niet gezegd worden.
En top dat Decofish er zoals gewoonlijk wel staat.
groetjes marco:


Dieren kunnen niet praten; als ze zeggen dat ze dat wel kunnen, dan liegen ze
Avatar gebruiker
Forum Topper
Berichten: 371
Geregistreerd: di 29 nov 2011, 09:17
Woonplaats: Hulshout
BerichtGeplaatst: vr 13 jan 2012, 23:02
Denk dat je beetje het nadeel hebt dat veel discuskwekers meer hobbykwekers zijn, en niet een bedrijf. Dan is het denk ik wel een gok voor hen om daar te gaan staan ( die ik anders wel zou riskeren ), maar vermoed dat ze niet direct met hun beste discussen er zouden staan uit schrik voor stress/zieke vissen na de beurs.
En tevens is het argument van weinig verkocht wordt ook logisch. Meeste discusliefhebbers zoals ik, hebben een discusbak, waar niet meer discussen in mogen om aan de vereisten van de vis te blijven voldoen. Als je plek hebt voor 10 discussen, ga je niet op een beurs er snel nog 5 bijkopen omdat je die nu net mooi vindt.
Maar het is inderdaad wel zo, dat je het eerder als goede reclame voor je kwekerij moet zien, en dat je achteraf de vruchten er van plukt, niet noodzakelijk op de beurs. Maar een goede indruk en naam al nalaten bij eventuele potentiole kopers, kan je een nieuwe klant opleveren die later wel een paar extra discussen komt halen ( omdat ie een grotere bak heeft gekocht ondertussen enz :) )
Ik hoop in elk geval dat er nog veel animo komt van andere discuskwkers/winkels. Heb je trouwens al bij Hustinx gehoord ?
Avatar gebruiker
Forum Meubilair
Berichten: 1685
Geregistreerd: zo 02 jan 2011, 19:37
BerichtGeplaatst: vr 13 jan 2012, 23:32
Denk dat je beetje het nadeel hebt dat veel discuskwekers meer hobbykwekers zijn, en niet een bedrijf. Dan is het denk ik wel een gok voor hen om daar te gaan staan ( die ik anders wel zou riskeren ), maar vermoed dat ze niet direct met hun beste discussen er zouden staan uit schrik voor stress/zieke vissen na de beurs.


Welke gok neem je dan? Dat ligt er helemaal aan hoe je jezelf presenteert .
Het gaat erom dat je gezien wordt, het kan juist reclame voor je zijn dat je niet met je dieren wilt slepen omwille
van hun gezondheid.
Er is genoeg multimedia om te laten zien hoe je werkt en wat je in huis hebt.

Groetjes
Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.
Avatar gebruiker
Forum Topper
Berichten: 318
Geregistreerd: vr 22 jul 2011, 19:01
Woonplaats: Vianen ut
BerichtGeplaatst: za 14 jan 2012, 00:39
Ik zal kort zijn

Chris je praat poep

Je hebt geen idee wat je zegt

Gr dennis
discus en l-nummers
Avatar gebruiker
Forum Meubilair
Berichten: 1685
Geregistreerd: zo 02 jan 2011, 19:37
BerichtGeplaatst: za 14 jan 2012, 00:54
Dank je, jij kan het weten :lol:
Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.
Avatar gebruiker
Beheerder
Berichten: 4109
Images: 0
Geregistreerd: wo 01 jul 2009, 11:16
Woonplaats: ijmuiden
BerichtGeplaatst: za 14 jan 2012, 01:23
Welke gok neem je dan? Dat ligt er helemaal aan hoe je jezelf presenteerthet is altijd een gok, dus kan me Dennis zijn reactie ergens wel voorstellen.

om een voorbeeld te geven qua risico, vorig jaar zijn er voor een paar duizend euro roggen omgevallen. Omdat de waterleidingen vlak voor de beurs door gespoeld waren. Moet je wel kunnen dragen als hobby(ist)/ kweker
groetjes marco:


Dieren kunnen niet praten; als ze zeggen dat ze dat wel kunnen, dan liegen ze
Avatar gebruiker
Forum Meubilair
Berichten: 1685
Geregistreerd: zo 02 jan 2011, 19:37
BerichtGeplaatst: za 14 jan 2012, 02:04
Is dat niet te verzekeren dan?
Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.
Avatar gebruiker
Beheerder
Berichten: 4109
Images: 0
Geregistreerd: wo 01 jul 2009, 11:16
Woonplaats: ijmuiden
BerichtGeplaatst: za 14 jan 2012, 02:11
een hobbyist die handel verzekerd, lijkt me niet :(
groetjes marco:


Dieren kunnen niet praten; als ze zeggen dat ze dat wel kunnen, dan liegen ze

Forum Groentje
Berichten: 33
Geregistreerd: do 18 feb 2010, 00:01
BerichtGeplaatst: za 14 jan 2012, 02:17
Falcon10 schreef:. Heb je trouwens al bij Hustinx gehoord ?


Daar gaat morgen iemand van ons team weer posters en kortingsbonnen afgeven en de jaarlijkse vraag stellen of ze interesse hebben. Wie weet....

Forum Groentje
Berichten: 33
Geregistreerd: do 18 feb 2010, 00:01
BerichtGeplaatst: za 14 jan 2012, 02:22
marco schreef:om een voorbeeld te geven qua risico, vorig jaar zijn er voor een paar duizend euro roggen omgevallen. Omdat de waterleidingen vlak voor de beurs door gespoeld waren. Moet je wel kunnen dragen als hobby(ist)/ kweker


Nou, dat verhaal behoeft wel enige nuance; het is nooit duidelijk geworden wat de exacte oorzaak is geweest. Wél dat het een combinatie is geweest van volledig ingedraaide filters (met dus een goede bacteriënhuishouding) in combinatie met het water uit de leidingen van de Homeboxx. Vele andere standhouders die exact hetzelfde water hadden gebruikt hadden nergens last van.

Feit blijft wel dat dit een zeer nare ervaring is geweest voor zowel de mensen van het roggenforum als wij als organisatie. We hebben niet graag dode dieren op ons geweten.
Volgende

Keer terug naar Beurzen en uitstapjes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron